Leven volgens Laura

Lau·ra (v.). 1. Van het leven genietend meisje.

Leven volgens Laura: het hoe&wat&waarom

op maart 11, 2013

First things first: welkom op mijn blog! Erg leuk dat je hier even rond komt kijken. Nu wil je natuurlijk weten waar deze blog over gaat en wie ik nu eigenlijk ben. Dan ben je bij deze post aan het juiste adres :).

Waarom deze blog?
Het ontstaan van deze blog is eigenlijk het gevolg van drie verschillende dingen. Allereerst, en dat is niet zo onverwacht als je een blog wilt bijhouden, heb ik het altijd leuk gevonden om te schrijven. Nu ben ik niet zo dat ik dan meteen een heel boek bij elkaar ga bedenken, dat laat ik graag aan anderen over. Ik vind het echter wel erg leuk om kleine stukjes te schrijven, en waar is dat beter te doen dan op een persoonlijke blog?

Het idee komt echter natuurlijk ook ergens vandaan: van jullie. Of beter gezegd, van degenen die steeds commentaar gaven op een eerdere blog van mij. Van september tot en met november ben ik namelijk met mijn vriend Jouke naar de Verenigde Staten geweest. We hebben daar per camper een fantastische rondreis gemaakt. Voor alle thuisblijvers hebben we toen een blog bijgehouden – waarbij ik toch vooral de stukjes schreef. Ik heb daar zoveel leuke reacties op gekregen, dat ik toen de gedachte kreeg om dit misschien te blijven doen. Zie hier reden twee.

Tenslotte is het dan nog zo dat ik op dit moment nogal ruim zit in mijn tijd. Ik ben recent afgestudeerd en op dit moment hard op zoek naar een leuke baan. Nu zit ik dan wel niet de hele dag eenzaam thuis op de bank, maar een leuke extra tijdsbesteding kan ik wel gebruiken. Ergo: deze blog.

Wie ben ik?
Mijn naam heb je waarschijnlijk al uit de titel van deze blog kunnen halen: Laura. Nu iets meer over mij. Ik ben 25 en woon in de buurt van Rotterdam in een appartement met mijn vriend Jouke en onze kater Joey. In december heb ik de studie Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit van Leiden afgerond, met als master Onderwijskunde. Zoals ik eerder in dit bericht al zei, ben ik sindsdien druk aan het solliciteren om een leuke baan te vinden. Helaas heeft de economische crisis ook in deze branche toegeslagen en is dit niet zo makkelijk. Gelukkig heb ik nog wel verschillende bijbaantjes.

Mijn grootste hobby, hoewel je het misschien beter een passie kunt noemen, is lezen en taal. Ik verslind boeken en mijn alsmaar uitdijende boekenkast is hier het beste bewijs van. Ik droom er al zolang ik me kan herinneren van om een echte bibliotheek in huis te hebben, mét trappetje. Misschien in ons volgende huis!

Zoals je al hebt kunnen opmaken uit het feit dat ik een grote rondreis heb gemaakt met Jouke, is reizen ook een grote liefde. Het lijstje van landen en steden die ik nog wil bezoeken wordt alleen maar langer en ik vrees dat een leven te kort zal zijn om dat hele lijstje af te werken. Wat natuurlijk niet betekent dat ik niet ga proberen ;).

Verder houd ik van lekker eten – ik vind het heerlijk om in een goed restaurant gang na gang (na gang na gang…) voorgezet te krijgen onder het genot van een glaasje wijn. Ook thuis vind ik het leuk om te koken en steeds wat uitgebreider en verser te werk te gaan. Dat eten moet natuurlijk wel vergezeld gaan van wat beweging – en dat doe ik door middel van Hot & Fit Yoga. Later zal ik hier nog eens uitgebreid aandacht aan besteden.

Tenslotte vind ik het altijd het meest belangrijk om zoveel mogelijk tijd door te brengen met familie, vrienden en natuurlijk Jouke. Samen uitgaan, winkelen, uit eten, maar ook gewoon een avondje lachen of spelletjes doen is voor mij heel waardevol. De meeste weekenden besteed ik dan ook op die manier.

Nu heb je een idee van wie ik ben. Als je vaker terug komt, zul je me steeds iets beter leren kennen. 🙂

Wat kun je hier verwachten?
Dit is een persoonlijke blog zonder bepaald thema. Dat betekent dat ik over allerlei dingen zal schrijven die mij interesseren of die mij gebeuren. Wel ben ik van plan op drie weekdagen een vaste rubriek aan te houden – in de loop van deze week zullen die rubrieken bekend worden. In het algemeen kun je stukjes verwachten over mijzelf en wat ik meemaak. Eén van de terugkerende onderwerpen zal in ieder geval boeken&taal zijn.

Bedankt voor het lezen van deze introductie. De komende week zal ik de blog verder aanpassen met foto’s e.d., en ga ik mijn eerste reguliere stukjes schrijven. Enjoy! 🙂

Advertenties

6 responses to “Leven volgens Laura: het hoe&wat&waarom

 1. Vivian schreef:

  Yaaaay, nu bloggen we allebei! Zo leuk! Ik ga je zeker volgen ❤ En mocht je hulp nodig hebben met WordPresss, vraag maar raak. Je hebt wel meteen de beste blogservice gekozen haha, super!

 2. Dinja schreef:

  Wat een leuk idee! Het past ook zo goed bij jou:) Ik ga proberen om alles te volgen, maar ik zit soms iets minder ruim in mijn tijd, dus ik vraag alvast nederig om vergeving voor de momenten dat ik het niet red. Wat betreft de yoga; daar ben ik ernstig benieuwd naar. Ik ga vanaf 13 april zaterdagochtend naar zwangerschapsyoga, maar dat zal wel iets heeeeeeeeeeel anders zijn.
  Ik kijk uit naar je verdere beichtjes; begrijp ik het nou goed dat je ideeën van ons zoekt om over te schrijven? Of heb ik te snel gelezen:) Liefs!

  • lstvanleeuwen schreef:

   Te snel gelezen haha 😉 leuk dat je naar zwangerschapsyoga gaat, ik weet dan weer niet hoe dat is natuurlijk, maar het is vast fijn 🙂 waar ga je het doen?

   • Dinja schreef:

    Sorry, ik reageer weer eens veel te laat. In Barendrecht, aan het Middeldijkerplein, ben de naam even kwijt… iets met beautiful 🙂 Ik ga nu je laatste blog lezen, ik zie dat ik er een aantal gemist heb!

 3. Leuk dat je gaat bloggen – ik ben fan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: