Leven volgens Laura

Lau·ra (v.). 1. Van het leven genietend meisje.

Yoga: hoe ik ermee begon

op maart 14, 2013

Voor ik in 2010 daadwerkelijk begon met het beoefenen van yoga, was ik hier al een aantal jaar benieuwd naar. In mijn directe omgeving zat tot die tijd echter geen yogastudio, dus bleef het bij af en toe thuis wat aanrommelen met filmpjes. Eind 2010 opende NjoYoga hier echter haar deuren en besloot ik direct om nu eindelijk eens écht yoga te gaan proberen.

Ik gaf me op voor een proefles Hot & Fit Yoga: een op Bikram Yoga geïnspireerde vorm. De yoga wordt beoefend in een ruimte die verwarmd wordt tot zo’n 40 graden en is aan de intensieve kant. De eerste les vond ik heerlijk, maar o, wat kon ik weinig! Mijn lichaam wilde helemaal niet in alle houdingen en merkte al snel dat ik dus écht niet lenig was. Nu ben ik geen opgever en vond ik het wel fijn om te doen, dus ik bleef terugkomen. De afgelopen jaren heb ik het aantal lessen van 1 naar 2 per week opgevoerd en heb ik kleine uitstapjes gemaakt naar andere vormen van yoga: poweryoga en flow yoga. Toch blijf ik steeds weer terug komen bij Hot&Fit.

Waarom?

Om verschillende redenen:
1. De warmte. Ik ben een enorme koukleum en de laatste jaren hebben we zulke koude en vooral lange winters (terwijl ik dit schrijf, op 14 MAART, sneeuwt het…) dat die 3 uurtjes per week in een ruimte van 40 graden echt een verademing zijn.
2. De hulp die mijn lichaam krijgt van de warmte. Ik ben nog steeds niet de lenigste, maar de warmte helpt wel mijn spieren wat soepeler te maken, waardoor ik vaak net iets verder in een houding kom dan wanneer ik die bij kamertemperatuur doe.
3. Het voelt vaak alsof ik aan het detoxen ben: door de combinatie van hitte en beweging ga je erg transpireren en zweet je dus lekker alles je lichaam uit. Het is daarom ook juist heel fijn om een lesje te volgen als je je niet helemaal lekker voelt: het helpt altijd!

Twee van mijn favoriete poses.

Twee poses die ik erg leuk vind zijn ook twee van de bekendste yogahoudingen: de Warrior (Krijger) en de Tree (Boom, waarschijnlijk :P). De Warrior is bij mij favoriet vanwege het krachtige gevoel: je staat heel stevig en heel gefocust. Ik hoor mijn lerares altijd (ook als ze het niet echt zegt): ‘Voel je krachtig tot in je vingertoppen!’ en dat gevoel heb ik dan ook heel erg. De Tree vind ik alleen al leuk vanwege de naam, maar ook omdat het een sierlijke, bijna balletachtige houding is. Op de foto sta ik niet helemaal recht op mijn standbeen, maar dat komt omdat Jouke er een half uur over deed om op het knopje te drukken :P.

Tree Warrior 2
*De Warrior die ik hier doe is nummer 2. Nummer 1 is met de armen naar de lucht gericht.

Zo weer op naar de studio voor de volgende les!

 

 

Advertenties

One response to “Yoga: hoe ik ermee begon

  1. Jouke schreef:

    HE! Ik deed er helemaal niet zo lang over om het knopje te drukken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: