Leven volgens Laura

Lau·ra (v.). 1. Van het leven genietend meisje.

Altijd aan de studie

op maart 21, 2013

‘Wat zou je doen met een miljoen?’

Iedereen is wel eens in deze discussie beland. Veel mensen denken bij veel geld al snel aan een wereldreis, een mooie auto, een groter huis of gewoon een middagje lekker winkelen. Mijn eerste gedachte is echter altijd: studeren!* Toen ik aan het eind van de middelbare school mijn studiekeuze moest maken, vond ik dat erg moeilijk. Niet, zoals veel klasgenoten, omdat ik niet wist wat ik leuk vond, maar omdat ik tevéél leuk vond. Ik kon maar niet kiezen: een talenstudie (Engels of Frans), een sociale wetenschap (Pedagogiek, Psychologie, Sociologie, Criminologie) of toch geschiedenis?

Hoewel ik heel blij ben met mijn uiteindelijke keuze (Pedagogische Wetenschappen), is mijn interesse in andere gebieden altijd gebleven. Vandaar dat ik er, toen ik erachter kwam dat een baan vinden op dit moment niet zo gemakkelijk is, direct aan dacht om dan een leuke cursus te gaan volgen.

Mijn keuze viel al snel op een thuisstudie Latijn. Misschien niet de meest voor de hand liggende keuze, maar voor mij heel logisch. Op de middelbare school heb ik Latijn altijd erg leuk gevonden, maar helaas heb ik er daarna zo weinig meer mee gedaan dat mijn kennis ervan behoorlijk is weggezakt. Vandaar dat ik ervoor heb gekozen om met deze cursus mijn kennis weer wat op te halen.

SAM_1698

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe bevalt het? 

Het is erg leuk! Ik ben nu zo’n 6 weken bezig en maak ongeveer één les per week. Het is erg fijn om toch een vaste bezigheid te hebben ondanks het feit dat ik nog geen baan heb gevonden.  Het is prettig om mijn kennis van grammatica en vocabulaire weer op te
halen, en vooral het vertalen van teksten vind ik erg leuk. Zo heb ik gisteren ‘de fabel van de vos en de raaf’ vanuit het Latijn naar het Nederlands vertaald. Daardoor weet ik nu dat vulpecula callida ‘de sluwe vos’ betekent, hoe leuk is dat! (Natuurlijk heb je hier in het
dagelijks leven verder helemaal niets aan. Maar dat maakt geen verschil in hoe leuk ik het vind. 🙂 ).

Mijn doel

Toen ik op mijn dertiende naar het Gymnasium ging (bij ons kon dat vanaf de tweede klas, ik geloof dat het inmiddels ook direct vanaf de eerste klas mogelijk is), kreeg ik van mijn ouders als een soort extra motivatie het boekje ‘Jippus et Jannica’ cadeau, een aantal verhaaltjes van Jip en Janneke in het Latijn. Ik ben er nooit aan toe gekomen om het boekje echt te lezen. Als ik deze cursus heb voltooid, hoop ik het boekje eindelijk te kunnen lezen!  


*Tenminste, de eerste gedachte ná ‘LBD van Chanel’.

**En een Prada tas.

Advertenties

2 responses to “Altijd aan de studie

  1. akke van leeuwen schreef:

    Fijn dat mijn cadeautjes zo gewaardeerd worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: