Leven volgens Laura

Lau·ra (v.). 1. Van het leven genietend meisje.

Vroege vogel

op maart 28, 2013

Ik ben geen uitslaper. Nooit geweest ook. Meestal word ik rond zeven uur wakker, met in het weekend ‘uitschieters’ naar half acht, acht uur. Dat is weleens onhandig – zeker als ik na een avondje stappen pas om 4 uur of zelfs nog later in bed lig. Na een paar uurtjes slaap sta ik dan alweer vrolijk naast mijn bed. Meestal heb ik er echter geen last van.

Dit geldt niet voor degene die nu naast mij ligt. Jouke is een rasechte uitslaper. Hij kan in het weekend rustig tot elf uur in bed blijven liggen en ziet slapen als zijn grootste hobby. Hij heeft dat niet van een vreemde: zijn ouders hoef je op een zaterdag voor een uur of twaalf niet te bellen, want die liggen dan nog vrolijk op één oor. Ter vergelijking: mijn ouders hebben voor die tijd al boodschappen gedaan, uitgebreid ontbeten, zijn met mijn zusje naar paardrijden geweest en er is hoogstwaarschijnlijk ook nog gestofzuigd of gewinkeld. Ik ben dus net zo. Dit gedegen onderzoek bewijst dat al dan niet uitslapen erfelijk is.

Weten waar het vandaan komt, lost echter het probleem natuurlijk niet op. Want het is toch wel lastig, hoor. Neem vandaag bijvoorbeeld. De wekker gaat straks pas, om 08:00, omdat Jouke vandaag thuis werkt en dus niet al om half 7 de deur uit hoeft. Maakt dat voor mij iets uit? Nee hoor, ik ben net als iedere doordeweekse dag om 06:00 wakker. Wat er vanaf dat moment gebeurt, is het volgende.

06:00
Ik word wakker. Gaap, gaap, draai, draai, nee, ik ben echt wakker. Even kijken hoe laat het is. O. Het is 06:01. Dat is best wel vroeg. Misschien kan ik nog even slapen.

06:15
Nee, ik kan echt niet meer slapen. (Waarom mij dit altijd verbaast, is me een raadsel. Het lukt me misschien één keer per jaar om weer in slaap te vallen.). Even kijken of Jouke al wakker is. *Diepe, langzame ademhaling naast me*. Nee, hij slaapt geloof ik nog. Dan blijf ik maar gewoon even liggen.

06:20
Misschien kan ik hem heel onopvallend wakker maken. *Begint wild te draaien, zodat het bed beweegt. Even denk ik dat het werkt, maar… na wat ge-hnngggg en gesnor draait hij zich om en slaapt gewoon verder. Met wat geluk heb ik een ongeïnteresseerde arm om me heen gekregen, maar wakker wordt hij niet.

06:30
In de afgelopen tien minuten heb ik op mijn telefoon nu.nl gecheckt voor het nieuws, de timeline van twitter en instagram bekeken en nieuwe woorden gelegd in wordfeud. Ik weet nu echt niet meer wat te doen, dus besluit op te staan.

06:45
Weer in bed, maar nu met een kop thee en mijn laptop. Jouke ligt nog steeds naast me en ik weet dat ik daar het komende uur niet veel van hoef te verwachten. Wat zal ik gaan doen?

Juist, een blogje schrijven.

Advertenties

3 responses to “Vroege vogel

 1. Dinja schreef:

  Wat herkenbaar:)

 2. Oma Bijvoets schreef:

  Laura, dat vroege wakker worden, kon je ook nog van mij hebben

 3. Oma Bijvoets schreef:

  Ik ben ook altijd om 6 uur wakker, en om 7 uur loop ik ook allang door het huis.
  Ik had even iets fout gedaan, zo je ziet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: