Leven volgens Laura

Lau·ra (v.). 1. Van het leven genietend meisje.

JPG

op april 15, 2013

Deze titel lijkt misschien wat cryptisch, maar geen nood, de uitleg volgt nu!

Ik ging namelijk afgelopen woensdag naar de Kunsthal, voor de tentoonstelling…:

Jean Paul Gaultier: From the Sidewalk to the Catwalk 

Het is geen geheim dat ik gek ben op mode. Ik lees al jaren de Vogue (uiteraard direct een abonnement genomen toen een jaar geleden ein-de-lijk de Nederlandse versie werd gelanceerd), de balken in mijn garderobekast buigen door onder het gewicht van de kleding en iedereen die voor het eerst bij mij thuis komt, geeft commentaar op het door Jouke voor mij gebouwde befaamde schoenenkastje.

Ik heb zelf de laatste jaren enkele designerstukken weten te bemachtigen (schoenen van Miu Miu gekocht bij Barneys New York, een vest van Armani, eveneens uit NYC en afgelopen december mocht ik van mijn schoonvader een designertas uitzoeken bij de Bijenkorf: het werd Michael Kors), maar helaas is mijn budget niet toereikend om alles van mijn favoriete designermerken te kunnen kopen. Gelukkig was er in mijn portemonnee wel ruimte voor the next best thing: een kaartje voor de tentoonstelling van JPG in de Kunsthal.

Afgelopen woensdag ging ik er, samen met een licht tegenstribbelende Jouke, heen. Het was een heel bijzonder ingerichte tentoonstelling: de poppen waarop zijn creaties werden getoond, hadden ze via 3D-techniek bewegende gezichten en soms ook stemmen gegeven. Het was behoorlijk creepy om, als ik rustig een jurk van dichtbij stond te bekijken, plotseling ‘Bonjour!’ uit de mond van de pop te horen. Brr!

Ik was vooral benieuwd naar de kleding die JPG voor de diverse concerten van Madonna heeft gemaakt, met natuurlijk als hoogtepunt de beroemde kegelbeha voor de Blond Ambition tour (helaas, helaas, ik was in 1990 echt nog te jong om er heen te gaan – maar nu heb ik in ieder geval wel de BH gezien!). Erg leuk om twee iconen waar ik fan van ben, zo gecombineerd te zien.

Ik kan iedereen aanraden om dit tripje naar de Kunsthal te maken!

wpid-2013-04-10-14.15.46.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor de ingang, voor één van de palen die ‘ingepakt’ zijn met Gaultiers beroemde Bretonse streep. Door heen Rotterdam zijn dingen op deze manier ingepakt, zelfs de Euromast! 

JPG 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen fantastisch goede foto, maar daar issie dan toch: de beroemde BH van Madonna!

Advertenties

One response to “JPG

  1. vivian18 schreef:

    Ik ga er ook nog heen met mama, ben erg benieuwd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: