Leven volgens Laura

Lau·ra (v.). 1. Van het leven genietend meisje.

Zomaar een dag uit Laura’s leven

op april 25, 2013

Maandag 22 april

06:45
Voor het eerst sinds Joukes tijd ‘op de bank’ moet hij er weer vroeg uit: hij begint vandaag met zijn nieuwe opdracht. Dat betekent echter ook dat vandaag voor het eerst de wekker weer gaat. Aangezien ik geen uitslaper ben, ben ik dus ook om 06:45 wakker en kan ik niet meer slapen.

07:15
Na een half uur besluit ik dat ik écht niet meer kan slapen en ga ik mijn bed uit om een ontbijtje klaar te maken. Met een schaaltje vanilleyoghurt met muesli en een grote kop groene thee kijk ik het NOS Nieuws en Vandaag de Dag om even op de hoogte te zijn van wat er in de wereld gebeurt.

wpid-2013-04-22-07.41.34-1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

08:00
Ik sta op en doe al die normale dingetjes die ieder mens ’s ochtends doet: douchen, aankleden enzovoort. Ik maak meteen even een rondje door het huis om de boel weer een beetje toonbaar te maken. Ook check ik even mijn e-mail en kijk ik uiteraard even naar de nieuwste updates op Twitter en Facebook. Je moet tenslotte wel voldoen aan de eisen van deze tijd ;).

09:30
Ik vertrek naar het huis van mijn ouders. Iedere maandagochtend pas ik op mijn zusje Vivian, die door haar lichamelijke handicap niet in staat is alleen thuis te blijven. Als ik er ben, heeft mijn moeder even de gelegenheid om boodschappen e.d. te doen. Momenteel help ik Vivian met haar examenvoorbereiding: in Mei doet ze eindexamen HAVO.

12:30
Ik rijd weer vlug naar huis, want ‘tussen 13:00 en 16:00′ komt er een meneer om de verwarming te repareren. (Dat valt mee, hè? Ik heb er zo’n hekel aan als er wordt afgesproken dat er iemand ‘tussen 08:00 en 17:00′ komt – dan zit je altijd de hele dag maar een beetje te wachten.) Wij hebben het vorige week voor elkaar gekregen dat de verwarming stuk gaat, precies in de eerste week dat hij niet meer nodig is. De verwarming is nu niet meer uit te krijgen, waardoor het hier continu zo’n 25 graden in huis is. Iets te veel van het goede.

13:00
Terwijl ik de verwarmingsmeneer wacht, lunch ik (drie boterhammen met filet américain) en lees ik ondertussen een paar hoofdstukken in het boek waar ik momenteel mee bezig ben: ‘Skippy tussen de Sterren’ van Paul Murray. (Het is geen fantastisch boek, hoewel de recensies dat wel doen vermoeden. Het kan ook aan de vertaling liggen, die ik hier en daar erg slecht vind.).

wpid-2013-04-22-13.40.28.jpg

 

 

 

 

 

 

 

\

14:00
De man voor de verwarming is geweest en heeft het probleem gelukkig kunnen oplossen. De knop bleek afgebroken te zijn – nieuwe knop, probleem opgelost. (Ik realiseer me nu ineens dat dit ook voorkomt in een aflevering van Friends. Dan bedenken ze helemaal aan het eind van de aflevering, na een kerstfeestje in de sauna-die-de-woonkamer-is, dat ze gewoon de hoofdaansluiting hadden kunnen dicht draaien. Juist, hadden wij natuurlijk ook kunnen doen.) Nadat hij is weg gegaan, ga ik even stofzuigen. Ik stofzuig altijd met een CD erbij, op het hoogste volume. Vandaag koos ik voor de CD van de musical Hair . Ik moet er even bij vertellen dat ik drie keer zo lang over het stofzuigen heb gedaan, omdat ik steeds moest stoppen om met de liedjes mee te kunnen zingen en dansen. Maar zeg nu zelf, iederéén wil hierop toch gaan dansen?!

15:00
Ik moet zo gaan werken, maar heb nog net even tijd om te kijken of er nieuwe vacatures zijn. Ik maak mijn vaste rondje langs een aantal vacaturesites en bewaar er drie om later nog eens naar te kijken en eventueel op te solliciteren.

17:30
Na een paar uurtjes gewerkt te hebben (als ambulant begeleider van een veertienjarige jongen) ben ik bij mijn yogastudio aangekomen om me vijf kwartier in het zweet te gaan werken bij een heerlijke les hot&fit. Ik kijk er altijd naar uit en ben dan ook blij om er weer te zijn.

wpid-2013-04-22-17.18.21-1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19:00
Na de les (het was een zware vandaag, ik voel de spierpijn al opkomen!) rijd ik naar huis, waar Jouke al aan het eten is begonnen. Fijn, want ik kan inmiddels een hele koe op. Helaas (of gelukkig..) staat er geen koe op het menu vandaag, maar een heerlijk bordje pasta. Lekker!

20:00
Na het eten en afwassen kijken Jouke en ik nog even wat televisie: Pointless op de BBC, een aflevering van Grey’s Anatomy en twee van The Big Bang Theory. Heerlijk, zo’n luie avond!

23:00
Zzzzzz.

Advertenties

2 responses to “Zomaar een dag uit Laura’s leven

 1. Oma Bijvoets schreef:

  Gezellig dagje Laura, maar ook druk. Ik zit ook s,morgens, met een bakje joghurt met muesli naar WNL te kijken, ook zo vroeg!! Tot Zaterdag!!

 2. redreidinghood schreef:

  Respect voor het yoga’en! Grappige post, leuk om te lezen wat je zoal doet op een dag. En nu heb ik zin in yoghurt en muesli 😛

  Love,

  Rowan

  Personal Style Blog http://www.redreidinghood.com
  Hardloop Blog: http://www.chicksrunningonkicks.com
  Ps: ENTER MY GIVEAWAY FOR A CHANCE TO WIN 100 EUROS TO SPEND ON SEXY SHOES AT SARENZA!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: