Leven volgens Laura

Lau·ra (v.). 1. Van het leven genietend meisje.

Update Day Zero Project

op mei 6, 2013

Inmiddels zijn Jouke en ik ongeveer een maand bezig met dit Day Zero Project. Hierbij dus een update over de doelen waar we tot nu toe aan gewerkt hebben, en zelfs een stukje over een doel dat al is behaald…!

3. Jouke: Basiscursus gitaar afronden
Ik ben blij dat Jouke inmiddels verder is dan A A F F G G A A F G A F G A G F (Blaisegangers zullen dit nog wel herkennen 😉 ). Er komen langzaamaan steeds meer kinderliedjes uit zijn vingers en zelfs de eerste popsong (Super Trouper van Abba…) heb ik al langs horen komen. We kunnen het al bijna ‘muziek’ gaan noemen. 🙂

5. Laura: Cursus Latijn afronden
Ik ben zelf natuurlijk ook bezig met een cursus. Het gaat momenteel erg goed: voor de laatste drie lessen heb ik achtereenvolgens een 9, een 10 en een 10 gehaald. Ik ben nu op één derde en vind het enorm leuk. Vooral het vertalen van de teksten doe ik met veel plezier. Ik hoop dat ik de cursus aan het eind van de zomer heb afgerond, zodat ik daarna verder kan met het doel dat in het verlengde ligt hiervan: ‘Jippus et Jannica’ lezen. 

26. Laura: De serie Nederlandse Klassiekers van het AD allemaal gelezen hebben (7/20)
Hier blogde ik al eerder over: ik zit nu op 7/20 nadat ik ‘Bezonken Rood’ van Jeroen Brouwers begin april las. 

35. Samen: iedere maand een film kijken die ooit de Oscar voor Beste Film heeft gewonnen (1/30)
In april keken Jouke en ik samen ‘Terms of Endearment’, die in 1983 de Best Picture Oscar won. Een echte tranentrekker, die, ik geef het toe, meer geschikt is voor de vrouwen onder ons. Jouke heeft voor de maand mei de film ‘Amadeus’ (Oscar in 1984) gekozen, over het leven van Mozart. Gisteravond keken we de eerste helft, het is een nogal bizarre, maar wel erg goede film. We zijn van plan ‘m vanavond af te kijken. 

44. Samen: allebei minimaal één mastercertificaat halen bij NewU Yoga voor Wii (0/2)
Dit heeft misschien wat uitleg nodig. Sinds ik yoga heb ontdekt, zou ik het liefst zo vaak mogelijk naar de studio gaan. Nu zijn daar wel grenzen aan: bij meer dan drie keer per week krijg ik teveel last van spierpijn en is het meer belastend dan prettig. Ik wil altijd een goede balans tussen sportdagen en rustdagen. Drie keer per week sporten is voor mij daarom ideaal. Het is alleen te duur om driemaal per week naar de yogastudio te gaan. Dat doe ik dus twee keer per week. Voor de derde keer heb ik vorig jaar een oplossing gevonden: Yoga&Pilates voor Wii, van NewU Fitness First. Het is een erg goede yogaworkout, waarbij je de oefeningen uitvoert met behulp van het Balance Board en de Wii Remote. Een docent doet de oefeningen voor en coacht je, je balans wordt in de gaten gehouden en je krijgt na iedere pose een score, die je trofeeën kan opleveren. 

Je kiest ervoor om een bepaald programma te volgen. Voor ieder programma zijn er verschillende niveaus te behalen: apprentice, intermediate, advanced, et cetera. Voor doel #44 willen Jouke en ik allebei op minimaal één programma het hoogste niveau bereiken. We zijn hier al mee begonnen: ik heb gekozen voor het ‘Flexibility’ programma omdat ik graag wat leniger wil worden, waar ik dan ook weer profijt van heb in de studio. Jouke koos voor ‘General Shape’. Afgelopen week behaalde ik ‘advanced’ in mijn programma en Jouke ‘student’ in het zijne. Ik ben benieuwd hoe moeilijk het zal zijn om het hoogste niveau te halen. De oefeningen zijn in ieder geval al zwaarder aan het worden…

47. Laura: Een slokje melk proberen
Jaja, dit heb ik gedaan! Op het eerste gezicht lijkt dit misschien een beetje een raar doel. Als kind was ik allergisch voor koemelk en heb ik daardoor nooit melk gedronken. Later groeide ik erover heen en ben ik wel zuivelproducten gaan eten/drinken (yoghurt, vla, kaas, alles van Mona :P), maar ik heb nooit melk gedronken. Het leek me ook altijd wat vies en uit angst dat die allergie toch nog niet helemaal over zou zijn, durfde ik het nooit te proberen. Jouke vond het echter nogal raar dat een echte Hollandse meid van 25 nog nooit melk had gedronken, dus moest ik het op deze lijst zetten.

Afgelopen zaterdag kwam ons project ter sprake tijdens een verjaardag en besloten alle aanwezigen dat de tijd rijp was voor het drinken van melk. Ontzettend geholpen door mijn vriendin Claudia, die in plaats van mij te verdedigen met een videocamera kwam aanzetten, heb ik toen onder luid gejuich een half bekertje melk gedronken. Echt lekker vond ik het niet, maar het was ook niet vies. Ik ben wel trots dat ik het heb gedaan! (Ik kon weinig anders gezien de massale groepsdruk, maar ok.)

56. Samen: een week vegetarisch eten
Afgelopen donderdag zijn we begonnen aan dit doel. Tot nu toe valt het mij wel mee, maar Jouke heb ik al wel wat horen klagen en zuchten. De lunch blijft het lastigst, er is gewoon niet veel broodbeleg dat vegetarisch is en dat we ook nog lekker vinden. We zijn vandaag echter al op de helft, dus het is nog maar een paar dagen. 

58. Samen: drie nieuwe groentes proberen (0/3)
In het kader van deze vegetarische week leek het ons wel gepast om ook alvast een begin te maken met het proberen van nieuwe groenten. Vandaar dat er vanavond iets nieuws op het programma staat: kikkererwten! We hebben deze nog nooit gegeten. Ik heb een recept gevonden voor een rijstsalade met dus onder meer deze kikkererwten. Eens afwachten hoe dat smaakt!

64. Samen: in 2013 iedere maand een provinciehoofdstad bezoeken (4/12)
Ook in april stond er weer een stad op het programma: Arnhem! Afgelopen zaterdag zijn we hier naar toe geweest. Eerst bezochten we één van de kastelen die vlakbij Arnhem liggen: Kasteel Rosendael. Een erg mooi kasteel uit de 13e eeuw dat nog volledig is ingericht zoals in de tijd van Napoleon. We kregen er een leuke rondleiding en hebben alles goed kunnen bekijken. Heel leuk! Hierna lunchten we op de Korenmarkt in Arnhem en deden we een stadswandeling. We zagen onder meer de Eusebiuskerk en het WOII monument – vooral dat laatste was erg indrukwekkend. Tenslotte moesten we natuurlijk nog even naar zowel de Steenstraat, de Ketelstraat als het Velperplein – we zijn niet voor niets gek op Monopoly! Ook in Den Haag, Utrecht, Haarlem en Groningen zullen we op zoek moeten naar de straatjes uit het bordspel :). 


SAM_1777

 

 

 

 

 

 

 

 


81. Samen: weer wat vaker écht gaan stappen (1/5)
Er was natuurlijk de afgelopen week een uitstekende gelegenheid om een begin te maken met dit doel: de allerlaatste Koninginnedag en dus ook de allerlaatste Koninginnenacht! We wisten een behoorlijke groep bij elkaar te krijgen en zijn via De Keijzer uiteindelijk in de VOF beland, waar we zijn doorgegaan tot in de late (vroege..) uurtjes. Het was een heel geslaagde nacht – en erg grappig om om half 3 ’s nachts ineens het Wilhelmus te gaan zingen!


 

 

 

 

 

 

100. Samen: tijdens dit project al het kleingeld < €0,50 opzij leggen
Ook hiermee hebben we een begin gemaakt, hoewel nog niet heel spectaculair: we keken aan het eind van april allebei in onze portemonnee en kwamen tot het gi-gan-ti-sche totaal van €0,39. Nouja. Je moet ergens beginnen, zullen we maar zeggen. Wie weet komt er eind mei iets meer bij. 

Advertenties

3 responses to “Update Day Zero Project

 1. Chayenne schreef:

  Wat een leuke doelen allemaal!

  Superleuk dat Jouke een nummer van ABBA kan spelen op de gitaar!
  Supergoed van jou dat het je gelukt is om een beetje melk te drinken! Ik vind melk heerlijk! Maar snapte jouw angst wel.

  Ik wens jullie heel veel succes en plezier met alles! (wat jullie doen voor het Day Zero Project)

 2. Oma Bijvoets schreef:

  Leuke dag he in Arnhem! Waar hadden jullie s,avonds gegeten eigenlijk!!!

 3. Dinja schreef:

  Jaja, ik was getuige van de slok melk:) Minstens zo spectaculair als een nacht stappen (die ik graag mee had willen maken, maar helaas…), en wat betreft de groepsdruk: zonder ons allemaal had je toch nog een paar jaartjes gewacht voor je deze sensationele ervaring op had gedaan, dus je bent ons vast diep dankbaar! 😛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: