Leven volgens Laura

Lau·ra (v.). 1. Van het leven genietend meisje.

Nieuwe eethoek: check!

op juli 24, 2013

In juni zijn Jouke en ik op zoek gegaan naar een mooie set nieuwe eetkamerstoelen. Na een nogal bizar ongeluk op mijn verjaardag in 2011 hadden we al een nieuwe tafel gekocht, maar aan de stoelen waren we nog steeds niet toe gekomen. En die waren eigenlijk al aan vervanging toe toen we hier kwamen wonen…

We hebben eerst een rondje IKEA – Leen Bakker e.d. gemaakt en zijn wat meubelzaken in geweest, maar we konden nergens iets naar onze smaak vinden. Toen we eigenlijk alweer onverrichter zake naar huis wilden keren, reden we toevallig langs de Meubelexpert, die wegens faillissement gaat sluiten. Faillissementsuitverkoop dus! Daar gingen we dus toch nog maar even kijken.

Het was niet zo moeilijk te raden waarom de winkel moest sluiten – ik heb nog nooit zoveel wanstaltige meubels bij elkaar gezien. Een stoel in de vorm van een pump met zebraprint (?!), fauteuils die in 1970 al uit de mode waren en knalgroene banken zijn slechts enkele voorbeelden. We wilden eigenlijk alweer rechtsomkeert maken, toen bleek dat er ook nog een bovenverdieping was. In het kader van ‘we zijn er nu toch’, liepen we daar nog maar even heen. En wat bleek? Dat was het toevluchtsoord voor de normale meubels! Die waren blijkbaar niet ‘speciaal’ genoeg voor een plekje beneden in de showroom.

Vrij snel vonden we vier grijze eetkamerstoelen naar onze smaak. Op dat moment kwam er een echte Rotterdammer (met écht overgewicht…) hijgend de trap op om ons te helpen. Na zijn openingszin ‘Hoe kan ik je helpen, wijffie?’ wist ik mijn lachen nog net in te houden en konden we een mooi prijsje regelen voor de stoelen. Waar ze oorspronkelijk €400 zouden zijn geweest, hebben we ze nu voor €275 mee kunnen nemen, mooie deal!

En zo hebben we dan, na bijna 5 jaar, eindelijk, eindelijk, een nieuwe eethoek. Hoera!

 

Doel #7 voltooid!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: